Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-08@20:38:42 GMT

تحریم‌ها آسیب پذیری معلولان را بالا برده است

تاریخ انتشار: ۳۱ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۲۹۱۰۲۴

تحریم‌ها آسیب پذیری معلولان را بالا برده است

به گزارش خبرگزاری مهر، علی‌محمد قادری رئیس سازمان بهزیستی کشور در سخنرانی ویدئویی در پانزدهمین کنفرانس کشورهای عضو کنوانسیون حقوق افراد دارای معلولیت، با بیان اینکه سازمان بهزیستی جمهوری اسلامی ایران به عنوان مرجع ملی اجرای کنوانسیون حقوق افراد دارای معلولیت است، عنوان کرد: ایران از جمله کشورهایی است که در اولین سال‌های بعد از تصویب کنوانسیون حقوق افراد دارای معلولیت به این کنوانسیون ملحق شد و از آن پس بسیاری از قوانین داخلی خود را در انطباق با این کنوانسیون تغییر داده و در راستای تبدیل حقوق افراد دارای معلولیت به جریانی اصلی تلاش کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته این مقام مسئول برنامه‌های سازمان بهزیستی کشور هم‌راستا با کنوانسیون حقوق افراد دارای معلولیت و با اولویت‌بخشی به افزایش مشارکت معلولان در جامعه، دسترس‌پذیری و فراگیرسازی خدمات در نقاط مختلف کشور به ویژه در مناطق کم‌برخوردار و محروم و نقش‌آفرینی افراد معلول در تصمیمات خرد و کلان اجرا می‌شود.

رئیس سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران علاوه بر تلاش برای اجرای مفاد کنوانسیون، همکاری سازنده‌ای را با مکانسیم‌های حقوق بشری بین‌المللی مربوط به معلولان نیز داشته است، تصریح کرد: بعد از ارائه اولین گزارش ملی کشورمان به کمیته حقوق افراد دارای معلولیت در سال ۲۰۱۳ و در راستای اجرای توصیه‌های کمیته حقوق افراد دارای معلولیت در سال ۲۰۱۷، بهزیستی اقدام به تأسیس مکانیسمی ویژه برای هماهنگ‌سازی فعالیت‌های سازمان‌های مختلف داخلی در امور مربوط به اجرای کنوانسیون بین‌المللی معلولان و همچنین قوانینی داخلی کرد.

وی، ادامه داد: این مکانیسم ویژه، امروز با مشارکت گسترده سمن‌هایی که نمایندگی جامعه معلولان را برعهده دارند، در حال تدوین گزارشات دوم، سوم و چهارم جمهوری اسلامی ایران است که به زودی در قالب گزارشی تجمیعی به کمیته معلولین ارائه می‌شود.

قادری در تبیین بخشی از بهترین عملکردها و تصمیمات سازمان بهزیستی کشور، اعلام کرد: با حفظ کرامت و شأن انسانی افراد دارای معلولیت مداخلات بهنگام در راستای شناسایی به موقع معلولان و تعیین نوع و شدت انواع معلولیت‌ها صورت می‌گیرد؛ همچنین نیازهای افراد معلول شناسایی شده و فرآیندهای خدمت‌رسانی در انطباق با نیازها و سطح عملکرد این افراد ارائه می‌شود.

رئیس سازمان بهزیستی کشور، ادامه داد: در احیای جامعه پس از کرونا، توجه ویژه‌ای به نیازهای معلولان صورت گرفته، مشارکت آنها در بازگشت به شرایط عادی جلب شده است؛ همچنین مشارکت سمن‌های فعال در حوزه معلولین در تمامی فرآیندهای تصمیم‌گیری مربوط به این قشر جلب و تشویق شده است.

وی با بیان اینکه علی‌رغم تلاش‌های صورت گرفته، متأسفانه اثرات منفی ناشی از اقدامات زورمدارانه یکجانبه و تحریم‌های غیرقانونی علیه ایران، تحقق حقوق معلولین را بسیار دشوار ساخته و آسیب‌پذیری این قشر را بالا برده است، اذعان کرد: افزایش روزافزون هزینه اقلام مورد نیاز معلولان در زمینه خدمات و تجهیزات توانبخشی، عدم دسترسی به وسایل کمک حرکتی مدرن وارداتی، دشوار یا بعضاً غیرممکن بودن واردات دارو و مبتلا شدن بیماران غیرمعلول به معلولیت‌های ناشی از عدم دسترسی به دارو از جمله این موارد است که این مسئله به خوبی در گزارش مقدماتی «النا دوهان» گزارشگر ویژه شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در امور تحریم که در اواسط ماه می سال جاری به ایران سفر کرده بودند نیز مورد اشاره قرار گرفته است.

قادری در پایان یادآور شد: در حال حاضر بخشی از این خدمات و داروهای متأثر از تحریم، از طریق تولیدکنندگان و شرکت‌های دانش بنیان داخلی در اختیار جامعه هدف قرار می‌گیرد.

کد خبر 5520321 علی قدمی

منبع: مهر

کلیدواژه: تحریم های ایران معلولان سمن ها شهرداری تهران شورای شهر تهران هلال احمر جمهوری اسلامی ایران حج تمتع سازمان تامین اجتماعی آتش سوزی قوه قضاییه مترو آلودگی هوا شورای شهر وضعیت معابر مهدی چمران پلیس راهور پزشکی قانونی کنوانسیون حقوق افراد دارای معلولیت سازمان بهزیستی کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۹۱۰۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مادران دارای ریسک بارداری بالا، در محیطی با هوای پاک سکونت کنند

فوق تخصص بیماری‌های قلب کودکان و معاون آموزش و پژوهش سازمان نظام پزشکی اصفهان گفت: به منظور کاهش خطرات و تأثیرات آلودگی هوا توصیه می‌شود مادرانی که ریسک بارداری بالایی دارند و دارای سابقه تولد فرزند قبلی با انومالی بدو تولد یا سقط مکرر هستند، در سه ماه اول بارداری در محیطی با هوای پاک سکونت کنند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، محمدرضا صبری امروز _سه‌شنبه هجدهم اردیبهشت_ در نشست هم‌اندیشی با محوریت ارائه راهکارهایی به منظور کاهش آلاینده‌ها و پیشگیری از اثرات مخرب آنها بر سلامت محیط و جامعه اظهار کرد: از جمله تأثیرات آلودگی هوا می‌توان به تأثیرات احتمالی بر بروز بیماری‌های قلبی نوزاد در بدو تولد در صورت تماس مادر با هوای آلوده در سه ماه ابتدایی بارداری، تأثیر بر افزایش میزان مرگ و میر بیماران دارای فشار ریوی بالا، افزایش خطر لخته شدن خون در وریدها و ارگان‌های مختلف، افزایش فشار خون و بستری شدن بیشتر بیماران مبتلا به نارسایی قلبی اشاره کرد.

وی با اشاره به افزایش موارد سکته قلبی و مغزی، نامنظمی قلبی، فشار خون بالا، ترومبوز وریدهای اصلی از جمله تأثیرات آلودگی هوا بر بزرگسالان است، افزود: آلودگی هوا همچنین می‌تواند منجر به بروز موارد آسم و فیبروز ریوی که بر عملکرد قلب و عروق تأثیرگذار است، شود.

فوق تخصص بیماری‌های قلب کودکان و معاون آموزش و پژوهش سازمان نظام پزشکی اصفهان تصریح کرد: به منظور کاهش خطرات و تأثیرات آلودگی هوا توصیه می‌شود مادرانی که ریسک بارداری بالایی دارند و دارای سابقه تولد فرزند قبلی با انومالی بدو تولد یا سقط مکرر هستند، در سه ماه اول بارداری در محیط‌هایی با هوای پاک سکونت داشته باشند.

صبری با اشاره به لزوم مراقبت بیشتر در روزهای آلوده از بیمارانی که خطر ترومبوز و لخته شدن خون بیشتر دارند، ادامه داد: بیماران تک بطنی و سیانوتیک یا بیمارانی که عمل فونتان برای آنها انجام شده است یا عمل جراحی تعویض دریچه به خصوص با دریچه‌های فلزی داشته‌اند یا نارسایی قلبی دارند باید در روزهای دارای هوای آلوده مراقبت بیشتری داشته باشند.

وی با تاکید بر لزوم مراقبت بیشتر از بیمارانی که فشار بالای شریان ریوی دارند، خاطرنشان کرد: احساس نیاز در خصوص انجام تحقیقاتی در اصفهان در زمینه آلودگی هوا و تأثیر آن بر بیماری‌های قلبی بدو تولد وجود دارد و در این زمینه در مرکز تحقیقات قلب و عروق کودکان اصفهان اقدام خواهد شد.

کد خبر 751516

دیگر خبرها

  • دستور رئیس جمهور برای حل مشکل استان‌های دارای نرخ بیکاری بالا
  • بهزیستی آسیب‌های اجتماعی نوظهور را شناسایی کند‌
  • بهزیستی باید آسیب‌های نوظهور و پررنگ را شناسایی کند
  • حق پرستاری؛ چراغی که به خانه معلولان رواست
  • رویکرد اصلی دولت حل قاعده‌مند مسئله حقوق و دستمزد است
  • اهواز باید برای تردد معلولان و جانبازان مناسب‌سازی شود
  • لاهه در دوراهی 
  •  ۷۰۰ خانواده دارای فرزندان چند قلو تحت پوشش بهزیستی زنجان هستند
  • مادران دارای ریسک بارداری بالا، در محیطی با هوای پاک سکونت کنند
  • مایکروسافت نسبت به حمله «جریان کثیف» که اپ‌های اندرویدی را تحت تأثیر قرار می‌دهد هشدار داد